Δια ζώσης συνάντηση εργασίας
Δια ζώσης συνάντηση εργασίας

Η πρώτη δια ζώσης συνάντηση όλων των φορέων του έργου e-skapani πραγματοποιήθηκε μετά από 19 μήνες, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΤΑ (Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης).

Έτσι στις 20 Οκτωβρίου εκπρόσωποι όλων των φορέων που συμμετέχουν στην υλοποίηση του ερευνητικού έργου: «Η Θεσσαλονίκη της εποχής του Γαλέριου: αναβιώνοντας μια λαμπρή ιστορική περίοδο της πόλης, με οδηγούς την διεπιστημονική έρευνα και τις τεχνολογίες αιχμής», παραβρέθηκαν στο Αμφιθέατρο του ΕΚΕΤΑ.

Στην συνάντηση και μετά τους χαιρετισμούς τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των φορέων: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, ΕΚΕΤΑ και ARXNET. Ο καθένας από την πλευρά του ανέπτυξε τις εργασίες που γίνονται, την πρόοδο αυτών και τον προγραμματισμό για την συνέχεια.

Στην συνέχεια απαντήθηκαν ερωτήσεις κυρίως όσον αφορά το αίτημα ενδιάμεσης επαλήθευσης που κατατίθεται και τέλος οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν την εμπειρία των επιδεικτικών εγκαταστάσεων τόσο στην ανάπτυξη της Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality / VR), όσο και σε αυτή της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality / AR).   

Η εκδήλωση έκλεισε γύρω από τον μπουφέ που με περίσσια φιλοξενία προσέφεραν οι εκπρόσωποι του ΕΚΕΤΑ και την ευχή οι δια ζώσεις συναντήσεις να πληθήνουν στο επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όλοι οι συμμετέχοντες διέθεταν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.